Få en kort gennemgang af integrationsbegrebet i IT her. Ultrakort betyder det kobling mellem systemer. Læs mere og find også ud af, hvad ud kan bruge det til.

22.5.20

Når vi taler så meget om integrationer indenfor IT er det, fordi det er så central en del af arbejdet med IT og automatisering. Et stykke software i sig selv er smart, og du kender og bruger helt sikkert mange forskellige programmer med forskellige formål.

Men ligesom et fællesskab er mere end summen af de enkelte individer, så vil du opleve, at summen af de enkelte programmer er langt mere end de enkelte programmer er i sig selv.

Integration, eller rettere ‘system integration’, betyder kort fortalt, at to og ofte mange stykker softwaresystemer bliver koblet sammen til ét større system. Dette større system koordinerer forskellige funktioner fra de forskellige stykker software, så det bliver samlet til ét sammenhængende system.

Integration betyder sammenkobling, og systemintegration er sammenkobling af to eller flere systemer til ét system.

Hvad er det smarte ved integrationer i IT?

Det interessante ved integrationer er, at du kan koble flere funktioner sammen uden at skulle bygge funktioner fra bunden inde i systemet. I stedet kan du sammenkoble forskellige stykker software, der allerede er bygget, gennemtestet og ikke mindst brugervenligt. Et simpelt eksempel er, at du kan koble dit kalendersystem sammen med dit to-do-system, hvis du fx er eventmanager. Så kan du oprette en begivenhed i din kalender samtidig med, at der bliver oprettet en to-do-liste med de dele, der skal gøres i forbindelse med den begivenhed.

Ved hjælp af integrationer kan du bygge dine egne systemer, der er så fleksible, at du kan bygge på og skifte de forskellige dele ud som det passer dig, og som organisationen udvikler sig. Forestil dig, at du kan integrere alle dine yndlingsprogrammer og bygge ét stort, skræddersyet system!

CRM, regnskab, mail, to-do, ja selv sociale medier og meget andet kan kobles sammen, så du med et enkelt tryk kan overføre information fra ét system til et andet.

Horisontal integration sparer tid og er fleksibelt

I en så globaliseret og åben verden, vi lever i, har de mange stykker åbne software, der er bygget rundt omkring i hele verden, gjort det muligt meget nemt at skræddersy større systemer. Det sparer selvsagt ufatteligt meget tid og er meget fleksibelt.

Systemintegrationer kan laves på flere måder, men herunder vil vi kort beskrive det, der kendes som 'horisontal integration' eller ‘Enterprise Service Bus’ (ESB).

Et ESB-system er et system, hvis eneste formål er at integrere andre systemer med hinanden. Det sørger simpelthen for, at systemerne kan kommunikere med hinanden. Og ved hjælp af dit ESB-system kan du koble et stykke software til, hvis du skulle ønske det, uden at skulle bruge tid på at konvertere data, så de passer til formaterne i de andre programmer.

TIP: Programmerne Zapier og Autopilot er eksempler på ESB-systemer, der er bygget til at skabe integrationer mellem mere end 2500 stykker software over hele verden.

I dag kan integrationer udføres af ikke-IT-specialister

Med den høje grad af brugervenlighed i integrationsprogrammer som fx Zapier og Autopilot er det nu muligt for ikke-IT-specialister at udføre simple integrationer mellem forskellige stykker software og bygge automatiserede processer.

Mange softwareprogrammer bliver bygget i dag til at kunne tale sammen med ESB-systemer som Zapier, herunder software fra Google, Microsoft, Apple og mange, mange flere.

Den sværeste del af arbejdet er at få det til at fungere i praksis og ikke mindst få det til at passe i den enkelte situation og hive data på de rette tidspunkter. Så det understøtter virksomhedens målsætninger fremfor at modarbejde dem og de mennesker, der arbejder i virksomheden eller organisationen.

Den vanskelige opgave er ikke at bygge IT-systemer, men at få dem til at understøtte virksomhedens målsætning og være en hjælp for medarbejderne.

100 opgaver du kan automatisere

Få hele listen fyldt med ideer til alt det, du kan automatisere: inden for salg, kundekontakt, rutineopgaver og meget mere.
Få listen
Verden bygges allerede af ikke IT-udviklere.
Vil du med på vognen?
Det er nemt at komme i gang. Vi lærer dig værktøjerne og tricksene, hvis du vil udvikle en smart business med masser af automatisering ✌️
Lær automatisering